MODULIS BRASOV LOGO

Criterii de evaluare a halelor industriale

Facebook           Instagram          LinkedIn

Piața de hale industriale moderne este de câțiva ani într-o continuă creștere în România. Această veste bună vine la pachet cu dezbateri referitoare la ele și cu identificarea de criterii prin care sunt evaluate, comparate și, în cele din urmă, alese.

Nu există hala perfectă la modul general, dar există hala perfectă pentru un anumit antreprenor care o închiriază și care astfel își transformă visul în realitate – ori avansează pe drumul deja ales. Altfel spus, există atâtea cerințe încât fiecăruia i se potrivește altceva, în funcție de domeniul de activitate, de buget și de strategia de business. Iată de ce vă supunem astăzi atenției câteva criterii mai generale prin care halele de închiriat sunt analizate în general de prospecți.

Hale din beton sau hale metalice?

Deși construcția lor costă mai mult, halele din beton prefabricat sunt mai eficiente din punct de vedere termic decât halele metalice în sensul în care în iernile geroase și în verile sufocante este mai greu de lucrat sau de depozitat marfă în interiorul halelor metalice fără a consuma o cantitate considerabilă de energie pentru încălzire, respectiv răcire.

La halele din beton prefabricat, așa cum sunt halele din parcul Modulis, aspectul termic face mai puține probleme, iar dacă amintim că halele sunt prevăzute cu panouri solare și cu sisteme care le oferă independență energetică, vorbim de un criteriu important pentru toate părțile interesate, indiferent dacă activează în retail ori producție.

Cât de bine rezistă pardoseala aici?

Tot un element constructiv de care se interesează foarte multe companii aflate în căutarea de hale industriale este pardoseala. Aceasta va trebui să suporte cu brio greutățile, forțele implicate de tot felul de activități specifice cu paleți, motostivuitoare, tone și zeci de tone de marfă depozitată dar și instalarea și operarea utilajelor industriale. În același timp, contează și rezistența la solvenți și chimicale.    

Halele Modulis beneficiază de pardoseli elicopterizate armate cu ace metalice. Testele au stabilit că pardoseala poate susține o sarcină utilă de 5T/mp, o valoare suficient de mare inclusiv pentru jucătorii din industria grea care au nevoie de (încă) o hală.

La ce adresă se situează hala respectivă?

Amplasamentul halei este de asemenea un criteriu important. Marfa ce trebuie depozitată și la care trebuie prevăzut un acces rapid ori materia primă necesară pentru a asigura fluxul de producție trebuie să poată fi adusă cu ușurință în hală, trebuie să poată fi trimisă cu aceeași ușurință pe cale rutieră către alte locuri și în general trebuie ca angajații să poată ajunge relativ ușor la locul de muncă.

Tocmai fiindcă am realizat importanța acestor aspecte, am căutat încă din start să dezvoltăm parcul industrial într-o locație cu acces facil în interiorul orașului (Brașov), dar și cu acces rapid la o infrastructură rutieră care să permită tranzitul la nivel regional (Șoseaua de Centură a Brașovului). Și am ales Strada Narciselor.

Pot construi eu hala în incinta parcului industrial?

Nu în cele din urmă și cumva răspunzând la o întrebare diferită față de celelalte, un criteriu ar putea fi constituit de posibilitatea ca retailerii sau industriașii să își poată construi hala după nevoile lor. Evident, ținând cont de anumite aspecte tehnice conform legislației locale și normelor în vigoare.

Suntem bucuroși să putem răspunde pozitiv și la această cerință. Cum anume? Prin faza a II-a de dezvoltare a parcului industrial Modulis. Oferim teren la aceeași adresă, vom oferi aceeași asistență administrativă și ne vom asigura că cei care vor să își dezvolte business-ul în mod sustenabil o pot face alături de noi.

Pentru disponibilitate închiriere hală solicită detalii

Alege tipul de depozit adecvat afacerii tale, menționează suprafața dorită pentru închiriere, iar noi te vom contacta în cel mai scurt timp pentru ați confirma disponibilitatea.