MODULIS BRASOV LOGO

Construim un parc industrial pregătit pentru viitor

Facebook           Instagram          LinkedIn

Prin anul 2004 se construiau primele parcuri industriale așa cum le cunoaștem azi, pentru a acoperi nevoile industriale pentru un deceniu, chiar două. În prezent este nevoie de construirea altora, care să respecte noile definiții de platformă industrială, stipulate sau nu în legea privind constituirea și funcționarea acestora. La Modulis, vorbim de un parc industrial cu adevărat pregătit pentru viitor.

Povestea parcurilor industriale, pe scurt

În 2004 erau stabilite condițiile de acordare a denumirii de parc industrial. Un an mai târziu apăreau aceste spații logistice de mari dimensiuni, dintre care patru numai în București. Dezvoltatorii aveau încă de pe atunci obligația de a îndeplini condiții clare privind protecția mediului.

La 10 ani distanță, energia verde începea să devină accesibilă și utilizată atât în domeniul imobiliar, cât și în industrie. Dacă în proiectele noi de parc industrial se puteau insera noile viziuni legate de eficiență energetică și de protecția mediului, în cele existente era vorba de investiții mari și de rezultate mai puțin satisfăcătoare.

Între timp, municipiul Brașov și împrejurimile sale se dezvoltau din punct de vedere industrial. Astăzi, Brașovul se află într-o dezvoltare accelerată din punct de vedere economic și imobiliar – context în care, QUALIS PROPERTIES,  bifează cu succes 2 proiecte rezidențiale și făcând, în cazul de față, primul pas către sectorul industrial – cu Modulis.

Qualis Properties Modulis

Platforma industrială de azi, mai bună

Astăzi, protecția mediului poate implica panouri solare – la noi regăsindu-se în concept pe plafonul halelor industriale, asigurând autonomia energetică a acestora. Lumină naturală cât mai multă? O asigurăm prin luminatoarele montate pe plafon, astfel încât nevoia de iluminare artificială să scadă.  

Știind că parcul auto va număra pe viitor procente importante de mașini electrice/hibrid, am ținut să pregătim cel mai mare HUB fast-charge, unul cu nu mai puțin de 20 de stații de încărcare! Iată cum, la peste cincisprezece ani distanță de primele parcuri industriale din România postdecembristă disponibile în acest format compact, cu o suprafață vastă, cu mai mulți operatori, care să își desfășoare activitatea în mod organizat, noi facem parte din valul care revoluționează normele de protecție a mediului în activitatea industrială, cel puțin la nivel de hale și de funcționare a lor. 

Materialele de construcție pe care le folosim, multe dintre ele prefabricate, sunt de top și adaptate necesităților actuale și viitoare de utilizare, diferite într-o măsură de cele de acum două decenii. Pardoseala elicopterizată armată cu ace metalice, betonul prefabricat cu închideri din casete rigide de vată bazaltică și tablă cu cută înaltă, apoi fundațiile, stâlpii, grinzile și soclurile prefabricate, nu în cele din urmă hidroizolația din membrană PVC termosudată – toate sunt menite să ofere un mediu sigur și rezistent, să formeze hale industriale trainice și unde companiile se pot dezvolta sustenabil. 

Așa cum am precizat anterior în secțiunea de blog de față, platformele industriale moderne pot fi cheia dezvoltării industriale. Aspectul logistic trebuie bine pus la punct, iar parcul Modulis este exact ceea ce trebuie pentru ca acest lucru să se întâmple. Iar ca să rămânem în același registru de vocabular, te așteptăm ca și pe viitor să citești articolele publicate pe blog.

Pentru disponibilitate închiriere hală solicită detalii

Alege tipul de depozit adecvat afacerii tale, menționează suprafața dorită pentru închiriere, iar noi te vom contacta în cel mai scurt timp pentru ați confirma disponibilitatea.